Skip to main content

Welpen

8 tot 11 jaar
Welpen

Opkomst: zaterdag 13.00 – 15.00 uur

Welpen  bij de Maggy Lekeux
De Welpen (8-11 jaar) van de Maggy Lekeux vormen een gezellige en actieve speltak voor jongens en meisjes. Elke zaterdagmiddag beleven de jongens en de meisjes opkomsten in het thema Jungleboek.

Het uniform.
De Welpen dragen een opvallend groen uniform, het Scouting Nederland-teken, het speltakteken en een naambandje van de Maggy Lekeux. Ook dragen zij de bruine Maggy Lekeux das, en soms de Maggy Lekeux Polo.

Opkomsten
Aan het begin van elk nieuw Scoutingjaar verzint de leiding leuke programma’s voor de aankomende opkomsten. We proberen zoveel mogelijk verschillende activiteiten te doen, die zich zowel binnen als buiten afspelen. De opkomsten spelen zich meestal af in een bepaald thema, wat dan weer te maken heeft met het thema Jungleboek.

Installatie & overvliegen
Elk jaar zijn er een aantal installaties van nieuwe Welpen en aan het begin van het jaar vliegen de oudste Bevers over naar de Welpen. Het ‘overvliegen’ is een feestelijke gebeurtenis en bestaat vaak uit een activiteit.
Tijdens de installatie wordt een (nieuw) lid officieel geïnstalleerd als Welp. Tijdens de installatie wordt het uniform uitgereikt en moet de nieuwe Welp een ‘eed’ afleggen. Vervolgens wordt de nieuwe Welp gefeliciteerd door het schudden van de linkerhand, deze zit namelijk het dichtst bij het hart en Indianen droegen vroeger nooit een wapen in de linkerhand!

Een keer komen kijken…
Een keer komen kijken is altijd mogelijk. De Welpen hebben opkomst op ons clubhuis, van 13.00 uur tot 15.00 uur. De eerste vier opkomsten zijn altijd vrijblijvend en kosteloos. Als uw kind het na deze paar opkomsten erg leuk vindt, dan kan hij of zij zich opgeven voor de Welpen speltak. Voor meer informatie kunt u altijd op zaterdag terecht op het clubhuis, of even mailen naar  welpenleiding@maggylekeux.nl

E-mail:
welpenleiding@maggylekeux.nl