Skip to main content

Geschiedenis


De groepsnaam is afkomstig van de katholieke Margaret Lekeux (Maggy), geboren op 2 augustus 1892 te Arlon in België. Ondanks dat ze in haar jeugd veel ziek was, gaf ze op haar 19e al les aan kansloze en arme kinderen. Dit op aanraden van haar broer die pater was in het lokale klooster. Maggy wilde graag nog meer doen voor haar medemens. Naast veel apostelenwerk, richtte ze een zang koor op voor kinderen. In de loop der jaren heeft ze vele honderden arme gezinnen en ouderen geholpen. Maggy zelf is slechts 23 jaar geworden.

Eind jaren vijftig
Eind jaren vijftig, toen in Laren de Goede Herder kerk gebouwd werd, had elke parochie zijn eigen verenigingsleven. De Goede Herder kerk wilde een eigen padvinderijgroep oprichten voor zowel jongens(Roland groep) als meisjes(Maggy Lekeux groep).  Na de oprichting in 1960 heeft de Roland groep maar kort bestaan, maar groeide de Maggy Lekeux rustig door.

Na op verschillende locaties te hebben gezeten vestigde de groep zich uiteindelijk op de Eemnesserweg. In 1972 had de groep nog maar weinig leden, maar de groepsnaam bleef bestaan. In 1976 ontstond er nieuwe kaboutergroep met veel meiden. In de loop der jaren zijn er nieuwe speltakken binnen de groep opgericht, wat heeft geleid tot het huidige aanbod.

Eigen clubhuis centrum Laren
Sinds september 2004 heeft de Maggy Lekeux een eigen clubhuis, wat op 8 oktober 2004 officieel werd geopend aan de Eemnesserweg. Met die nieuwe start kwam er ook een nieuwe groep leden die inmiddels oud genoeg waren om verantwoord leiding tegeven. Zij zijn, na diverse trainingen, de leiding die je vandaag de dag bij scouting Maggy Lekeux ziet rondlopen.

2010 feestjaar
In 2010 bestond Scouting Maggy Lekeux 50 jaar en dat is uitgebreid gevierd met een groot Groepsweekend en diverse feestelijke evenementen.

Nieuw clubhuis bos Laren
In het voorjaar van 2013 is de groep verhuist naar de Veerweg 15. Daar is een nieuw (tijdelijk) clubhuis geplaatst aan de rand van het bos en heide. Met dit gebouw kan de vereniging blijven groeien en heeft het voldoende binnen en buiten ruimte beschikbaar.