Skip to main content

Explorers

15 tot 18 jaar
Explorers

Opkomst: zaterdag 19.30 – 21.30 uur

De Explorers van de Maggy Lekeux vormen een gezellige en actieve speltak voor jongeren van 15 tot en met 18 jaar oud. Ze proberen iedere week een leuke en actieve opkomst op het programma te zetten. Ook maken ze vaak contact met andere scouting groepen.

Het uniform.
De Explores dragen een Bordeaux rood uniform, het Scouting Nederland-teken, het speltak teken en een naambandje van de Maggy Lekeux. Ook dragen zij de bruine Maggy Lekeux das, en soms de Maggy Lekeux Polo.

Opkomsten
De Explorers maken samen met de begeleiding hun eigen programma’s en gaan zelfstandig op pad. Aan het begin van elk nieuw Scoutingjaar verzinnen de Explores leuke programma’s voor de aankomende opkomsten. Ze proberen zoveel mogelijk naar buiten te gaan en afwisseling in het programma toe te passen. Bij de Explores speltak mag en kan alles, zolang je het maar goed regelt! Ook gaan zij een aantal keer per jaar op weekendkamp en een keer per jaar op zomerkamp. Hiervoor organiseren zij zelf financiële acties om zelf bij te dragen in de kosten van hun kamp.

Een keer komen kijken…
Een keer komen kijken is altijd mogelijk. De Explores hebben op vrijdag avond opkomst op ons clubhuis, van 19.30 uur tot 21.30 uur. De eerste vier opkomsten zijn altijd vrijblijvend en kosteloos. Als je het na deze paar opkomsten erg leuk vindt, dan kun je je opgeven voor de Explorer speltak. Voor meer informatie kun je altijd op vrijdag avond terecht op het clubhuis, of even mailen naar explorerleiding@maggylekeux.nl

E-mail:
explorerleiding@maggylekeux.nl