Skip to main content

Scouts

11 tot 15 jaar
Scouts

Opkomst: zaterdag 15.00-17.00 uur

De Scouts (11-15 jaar) hebben opkomst op zaterdagmiddag. De Scoutsgroep van de Maggy Lekeux bestaat uit zowel jongens als meisjes.

Opkomsten
De programma’s van de Scouts zijn goed afgestemd op de leeftijd. De Scouts maken tijdens de opkomsten kennis met een groot aantal activiteitengebieden zoals sport en spel, veiligheid, kamperen, natuur en milieu, koken, expressie en samenleving. Voor bijna alle activiteiten geldt dat samenwerking en zelfstandigheid onmisbaar is.De opkomsten van de Scouts zijn leerzaam, maar vooral ook erg spannend en uitdagend!

Uniform
Het uniform van de scouts is beige, met daarop het Scouting Nederland-teken, het speltak-teken en een naambandje van de Maggy Lekeux. Ook dragen zij de bruine Maggy Lekeux das, en soms de Maggy Lekeux Polo.

R.S.W.
Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in een scoutingjaar is voor de scouts de R.S.W.; de Regionale Scouting Wedstrijden die elk jaar worden gehouden op Scouting Labelterrein Buitenzorg te Baarn. Hier strijden de verschillende scouting groepen in onderlinge subgroepjes(Patrouilles) tegen elkaar, doormiddel van verschillende activiteiten; onder anderen koken, kaart en kompas, hikes lopen, creativiteit en sport en spel.
Dit alles vind plaats in één weekend en is een grote uitdaging voor de Scouts uit heel het Gooi. Bij het winnen van de éérste of tweede plaats ga je door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden. In het verleden is het al eens gelukt om tot de landelijke wedstrijden door te dringen, en vaak zaten de scouts er dichtbij.
Uiteraard vergen deze wedstrijden veel voorbereiding, en werken de scouts hier geleidelijk in het jaar naartoe.

Een keer komen kijken…
Een keer komen kijken is altijd mogelijk. De Scouts opkomst is op en rond ons clubhuis, van 14.00 uur tot 16.00 uur. De eerste vier opkomsten zijn altijd vrijblijvend en kosteloos. Als uw kind het na deze paar opkomsten erg leuk vindt, dan kan hij of zij zich opgeven voor de Scouts speltak. Voor meer informatie kunt u altijd op zaterdag terecht op het clubhuis, of even mailen naar scoutsleiding@maggylekeux.nl

E-mail:
scoutsleiding@maggylekeux.nl