Skip to main content

Jantje Beton


DOE MEE, SPEK DE CLUBKAS,
Help ons mee Jantje Beton kinderen in kwetsbare omgevingen te helpen. Daarnaast spek je onze clubkas zodat wij kunnen zorgen voor leuke activiteiten met en voor onze leden.

Begin maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Dit kan met een donatie in de collectebus of met een QR code. Ook Scouting Maggy Lekeux doet mee, omdat 50% van de opbrengst naar onze eigen clubkas gaat. Klik HIER om te doneren!

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen. Klik HIER om te doneren!

Bedankt voor uw bijdrage!