Skip to main content

Goed pad, zonnig spoor, tot volgende week!

Datum: 11 augustus 2023
Auteur: Arjen Putter

Dat zijn de woorden die menig scout (voorheen padvindster) tegen leiding Astrid van Beest jarenlang heeft gezegd.

Afgelopen donderdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Astrid, na een kort ziekbed, op 68 jarige leeftijd is overleden.

Astrid is lang leiding en ondersteuner geweest bij de Maggy. Zij heeft zowel de kabouters als de padvindsters leiding gegeven. Velen zullen haar kennen als eigengereid, trouw, loyaal, verzorgend en soms een tikkeltje eigenwijs. Zo mocht je op zomerkamp niet op je blote voeten of sokken lopen, maakte zij bij voorkeur al het eten klaar zodat het lekker zou smaken en compleet zou zijn, reed zij jarenlang in haar vaste merk auto afgeladen alle terreinen af en daagde zij iedereen uit zoveel mogelijk zelf te doen met de woorden “kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast”.

Astrid kwam de laatste jaren nog af en toe helpen als kookstaf tijdens groepsactiviteiten. Zij bleef de groep altijd trouw, droeg haar uniform, das inclusief fluitenkoord met trots en stak haar handen graag uit de mouwen.

Wij zullen de mooie herinneringen aan Astrid koesteren en wensen Jolanda, familie en iedereen die haar lief had veel sterkte toe.

Namens het bestuur van scouting Maggy Lekeux,
Marline

 

Tags